кадър Bulgaria ON AIRДен 27 от антиправителствените протести в София започна

...
кадър Bulgaria ON AIRДен 27 от антиправителствените протести в София започна
Коментари Харесай

Петима в гладна стачка пред МС, на 58-годишен здравето вече е разклатено

кадър  Bulgaria ON AIR

Ден 27 от антиправителствените митинги в София стартира с палаткови лагери и блокирани кръстовища. Към 2:00 през нощта мощен вятър е бутнал част от палатковия лагер пред Министерския съвет. Това не попречи на гладната стачка на петима души, заяви Bulgaria ON AIR .

Сред тях е 58-годишният Владимир Генов, който към този момент 4 дни е без храна и вода. Вчера той бе прегледан от доктор. Протестиращият обаче отхвърли да се съобрази с рекомендациите от лекаря - да приема най-малко вода. На Генов му е измерено кръвното налягане, взета му е и кръвна проба.

" Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят сподели, че нещата са много зле и ще вървят прогресивно. Нищо не коства човешки живот или да се рискува здраве, само че има хрумвания, които стоят над тези неща - правдивост, независимост. Тази идея си заслужава всичко ", безапелационен бе Владимир пред екип на  Bulgaria ON AIR.

Близките му нямат контакт с него, защото батерията на телефона му е паднала. По думите на Генов обаче, те знаят за какво е подхванал гладна стачка. През август 2019 година още веднъж посредством гладна стачка той стачкува 7 дни пред Министерския съвет, ноември месец също търси правдивост.

" Това е третият ми митинг. Само с кряскане през мегафона не желаят и няма да те чуят. Крият се, лъжат те, споделят се обещания, които по-късно изобщо не се извършват. В България няма държавност. Има закони, които се пренебрегват, имам купчина доказателства. Няма да има компромис, ще продължа. Няма да прекъсна това умишлено ", показа още протестиращият в ефира на " България заран ".

Генов не крие, че се усеща изнемощял и има потребност да лежи. Усеща зашеметяване и потребност от сън.

" Притеснявам се, че не приказвам обвързвано, само че съм в добра кондиция. Силен българин съм и по тази причина досега към момента оставам жив ", сподели той за край.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР